Cerca simpleCerca avançadaPresentació

ALEHOOP 2018

Recursos en línia per elaborar treballs de recerca

Resultat de la cerca Resultat de la cerca

Cerca: Amèrica Llatina al camp MATERIA

Recursos trobats: 5

Mostrant resultats: 15

1

Base de datos ALPE (América Latina en la Prensa Española)

Base de dades creada per l'IEDCYT (antigament anomenat CINDOC) i integrada dins del conjunt de bases de dades del CSIC. Conté cròniques, notícies, editorials, articles d'opinió, crítiques, ressenyes, etc. sobre qualsevol regió o país de l'Amèrica Llatina que apareguin publicats en algun dels diaris espanyols dels que es fa buidatge, principalment: El País i El Mundo. Actualment conté més de 50.000 referències i s'actualitza setmanalment. El buidatge de premsa va iniciar-se el 1993. No dóna accés al text complet dels articles, només dóna una referència amb les dades principals dels textos. Disposa d'un formulari de cerca simple i/o composta que permet limitar per data, títol de revista o tipus de notícia.

http://alpe.cindoc.csic.es/ Obre en una finestra nova

Amèrica Llatina, Mitjans de comunicació


m'agrada
2

Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes

Portal de la biblioteca virtual Miguel de Cervantes, creat per la fundació que porta el mateix nom. És el resultat d'un projecte d'edició digital del patrimoni bibliogràfic i hispanoamericà que pretén potenciar l'expansió i difusió universal de les cultures hispàniques mitjançant l'ús de les tecnologies més avançades. A través d'aquest portal es pot accedir als continguts d'aquesta biblioteca mitjançant un formulari de cerca simple o avançada. També dóna opció a restringir les consultes per tipologia documental (tesis, vídeos, imatges, premsa o facsímils). A més, dóna accés als portals d'altres institucions vinculades amb aquesta fundació.

http://www.cervantesvirtual.com/ Obre en una finestra nova

Patrimoni documental, Espanya, Amèrica Llatina, Biblioteques


m'agrada
3

Global gateway : world culture & resources

Portal creat per la Library of Congress dels EUA amb recursos molt diversos sobre cada país del món. Aprofitant el ric fons de la biblioteca i els recursos disponibles a Internet, ofereix informació ( guies temàtiques,bases de dades, vídeos, col·leccions digitals, exposicions...) sobre cada país del món. Hi destaca la secció Portals of the world on de forma senzilla podem consultar l'index alfabètic dels països amb les guies d’investigació i les bases de dades electròniques associades a cada país. Recurs molt extens i útil íntegrament en anglès.

http://international.loc.gov/intldl/intldlhome.html Obre en una finestra nova

Àfrica, Amèrica Llatina, Àsia, Estats Units, Europa, Oceania, Biblioteques digitals


m'agrada
4

LANIC en español: Latin American Network Information Center

Portal mantingut per la Universitat de Texas que conté tot tipus d’informació disponible en línia que estigui relacionada amb Amèrica Llatina: agricultura, antropologia, art, biblioteques, cercadors, ciències naturals, ciències socials, comerç, comunicació, cultura i societat, drets humans, economia, educació, esports, estadístiques, folklore, geografia i medi ambient, govern, idiomes, informàtica, internet, literatura, mapes, museus, negocis, notícies, ràdio, receptes de cuina, revistes, salut, sociologia i turisme.

http://www1.lanic.utexas.edu/indexesp.html Obre en una finestra nova

Gastronomia, Amèrica Llatina, Cartografia, Medi ambient, Agricultura, Folklore, Ciències naturals, Societat, Informàtica, Economia, Idiomes, Literatura, Biblioteques, Turisme, Esports, Drets humans, Antropologia, Política, Educació, Cultura, Geografia


m'agrada
5

lanic: Latin American Network Information Center

Portal que recull mapes antics i moderns de territoris hispans que està dirigit per la Universitat de Texas amb la finalitat de facilitar l’accés a tot tipus d’informació disponible a Internet sobre Amèrica Llatina. Pensat per a professors i alumnes, conté enllaços agrupats per països. S'hi troben autèntiques joies cartogràfiques de segles passats amb una qualitat d’imatge molt bona i ampliada.

http://www1.lanic.utexas.edu/la/region/map/ Obre en una finestra nova

Amèrica Llatina, Cartografia


m'agrada
Ordena els resultats per:

Recursos en línia per elaborar treballs de recerca

ALEHOOP és un recull selectiu de recursos en línia que vol ser una eina d'ajuda per a treballs de recerca bàsica. Ofereix una mostra de recursos informatius útils per a estudiants de batxillerat i dels primers anys de la universitat.

Aquest servei en línia ha estat creat des de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona.

És un projecte desenvolupat per Lluís Agustí, Jordi Ardanuy, Sílvia Argudo, Jorge Franganillo, Francesc García, Javier Lechón, Candela Ollé, Amadeu Pons, Josep Manuel Rodríguez Gairín, Pedro Rueda, Marta Somoza i Nora Vela.