Cerca simpleCerca avançadaPresentació

ALEHOOP 2018

Recursos en línia per elaborar treballs de recerca

Resultat de la cerca Resultat de la cerca

Cerca: Catalunya al camp MATERIA

Recursos trobats: 19

Mostrant resultats: 15

1

Anuari estadístic de Catalunya

Secció del portal de l'Idescat que consisteix en una publicació anual (des de 1985) que inclou dades estadístiques bàsiques sobre Catalunya. Els capítols principals són: territori i medi ambient, població, treball, economia, agricultura, indústria, comerç, turisme, transports, habitatge, ensenyament, cultura, sanitat, serveis socials, justícia i altres. Cada capítol se subdivideix en matèries més específiques. Al final de l'obra, dos índexs alfabètics de matèries de definicions. També es publica en paper.

http://www.idescat.net/cat/idescat/publicacions/anuari/ Obre en una finestra nova

Transports, Demografia, Catalunya, Formació, Universitats, Agricultura, Comerç, Economia, Turisme, Política, Cultura, Estadística, Geografia


m'agrada
2

Ara Lleida: rutes

Portal creat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida (Ara Lleida) que conté informació turística i totes les rutes gastronòmiques, culturals, naturals i esportives que es poden fer per les 13 comarques d'aquesta província. També recull informació sobre turisme de salut i turisme rural, allotjament, esquí... Molt completa i amb molta informació interessant.

http://www.lleidatur.com/cat/rutes.html?cod=3 Obre en una finestra nova

Lleida (Província), Catalunya, Turisme, Cultura


m'agrada
3

ARCA: Arxiu de revistes catalanes antigues

Portal de revistes catalanes antigues que ja no es publiquen creat per la Biblioteca de Catalunya amb el suport del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya. Ofereix accés a text complet a les col·leccions senceres d'algunes de les revistes més representatives de la cultura i la societat catalana (escrites en català o castellà) . De cada revista, de temàtica molt diversa, es mostren les seves dates de publicació i una breu descripció del seu contingut. Permet consultar l'índex de títols disponibles (unes 250 revistes) i buscar en el text de cada exemplar. La interfície de consulta està en català, castellà i anglès però la descripció de cada revista només està disponible en català.

http://www.bnc.cat/digital/arca/index.html Obre en una finestra nova

Revistes, Catalunya, Patrimoni documental


m'agrada
4

Bibliografia de textos catalans antics (BITECA)

Portal integrat en un projecte que recull bibliografia catalana antiga que forma part de la Bibliography of Old Spanish Texts (BOOST) elaborada per professors de Universitat de Barcelona i Charles Faulhaber de la Universitat de Califòrnia. L'orígen d'aquest projecte es troba en la Bibliography of Old Catalan Texts publicada el 1984 per Beatrice J. Concheff i represa per l'equip actual el 1989. Inclou totes les obres escrites abans de la mort de Ferran II (1516) i també les obres d'autors que escrigueren la major part de la seva obra abans d'aquesta data, sigui quina sigui la data de còpia o publicació dels testimonis. La cerca s'ha de fer a través del formulari de PhiloBiblon.

http://sunsite.berkeley.edu/Philobiblon/proleg.html Obre en una finestra nova

Bibliografia, Catalunya


m'agrada
5

Culturcat : el que cal saber

Portal creat per la Generalitat de Catalunya amb la informació bàsica i necessària per conèixer la cultura catalana. Amb clara intenció divulgativa, tracta de manera entenedora i molt visual, els principals aspectes de l'art, la història, la llengua, el pensament, el folklore, la creació i les manifestacions culturals catalanes. A més de text, també conté imatges i vídeos molt il·lustratius. L'accés a la informació es pot fer a través d'una selecció de temes, per segles o fer una cerca concreta a través del cercador. Recurs disponible en anglès, castellà, català, francès i occità.

http://www20.gencat.cat/portal/site/culturacatalana/ Obre en una finestra nova

Cultura, Catalunya


m'agrada
Ordena els resultats per:


Recursos en línia per elaborar treballs de recerca

ALEHOOP és un recull selectiu de recursos en línia que vol ser una eina d'ajuda per a treballs de recerca bàsica. Ofereix una mostra de recursos informatius útils per a estudiants de batxillerat i dels primers anys de la universitat.

Aquest servei en línia ha estat creat des de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona.

És un projecte desenvolupat per Lluís Agustí, Jordi Ardanuy, Sílvia Argudo, Jorge Franganillo, Francesc García, Javier Lechón, Candela Ollé, Amadeu Pons, Josep Manuel Rodríguez Gairín, Pedro Rueda, Marta Somoza i Nora Vela.