Cerca simpleCerca avançadaPresentació

ALEHOOP 2018

Recursos en línia per elaborar treballs de recerca

Resultat de la cerca Resultat de la cerca

Cerca: Folklore al camp MATERIA

Recursos trobats: 5

Mostrant resultats: 15

1

Acanomas: juegos tradicionales, entretenimentos e información

Portal creat per Acanomas Networks que conté informació i entreteniment basant-se amb jocs tradicionals, pensat per recuperar i difondre l'ús d'aquests jocs i per unir persones d'arreu del món. Va néixer a Argentina i actualment és líder a Amèrica Llatina: el visiten milers d'usuaris de parla hispànica. L'any 2003 va ser guardonat amb el premi Mate.ar al millor lloc web argentí de la categoria "Entretenimientos y Juegos".

http://www.acanomas.com/Acanomas.htm Obre en una finestra nova

Etnografia, Jocs, Folklore, Antropologia, Cultura


m'agrada
2

Bibliogoigs

Portal creat per Nora Vela que ofereix reproduccions de goigs (poesies religioses dedicades a sants i a la Mare de Déu) i enllaços a recursos diversos sobre aquest gènere de literatura popular catalana. Es poden fer cerques per nom dels sants (advocacions) i per les localitats on es veneren (topònims).

http://bibliogoigs.blogspot.com/ Obre en una finestra nova

Santorals, Goigs, Etnografia, Folklore, Religió, Literatura catalana


m'agrada
3

Encyclopedia Mythica

Enciclopèdia sobre mitologia (grega, romana, celta i nòrdica) i folklore. La secció de mitologia està dividida en sis regions geogràfiques (Àfrica, Àsia, Europa, Orient Mitjà i Oceania), cada una de les quals està subdividida de manera que sigui més fàcil la cerca d'informació. La secció dedicada al folklore, conté llegendes artúriques i d'altres territoris.

http://www.pantheon.org/mythica.html Obre en una finestra nova

Folklore, Mitologia


m'agrada
4

LANIC en español: Latin American Network Information Center

Portal mantingut per la Universitat de Texas que conté tot tipus d’informació disponible en línia que estigui relacionada amb Amèrica Llatina: agricultura, antropologia, art, biblioteques, cercadors, ciències naturals, ciències socials, comerç, comunicació, cultura i societat, drets humans, economia, educació, esports, estadístiques, folklore, geografia i medi ambient, govern, idiomes, informàtica, internet, literatura, mapes, museus, negocis, notícies, ràdio, receptes de cuina, revistes, salut, sociologia i turisme.

http://www1.lanic.utexas.edu/indexesp.html Obre en una finestra nova

Gastronomia, Amèrica Llatina, Cartografia, Medi ambient, Agricultura, Folklore, Ciències naturals, Societat, Informàtica, Economia, Idiomes, Literatura, Biblioteques, Turisme, Esports, Drets humans, Antropologia, Política, Educació, Cultura, Geografia


m'agrada
5

RondCat

Cercador per consultar la base de dades en línia del projecte de catalogació de les rondalles catalanes inclòs en l'ArxiudeFolklore elaborada per Carme Oriol i Josep Maria Pujol. És una eina multilingüe (en anglès, català, castellà i francès) que permet la consulta d’informació bibliogràfica, catalogràfica i de contingut de les rondalles de tradició folklòrica recollides en llengua catalana en tota la seva àrea lingüística (Catalunya, Franja d’Aragó, Catalunya del Nord, Andorra, Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera, País Valencià, el Carxe i l’Alguer). Recull rondalles des del 1853 (data d’edició del primer recull de rondalles) fins a l’actualitat, de manera rigorosa i documentada. Es pot accedir a les rondalles per títol, municipi o comarca, nom de folkloristes, versions diverses, tema o personatges protagonistes.

http://www.sre.urv.cat/rondcat/index.php Obre en una finestra nova

Rondalles, Catalunya, Folklore


m'agrada
Ordena els resultats per:

Recursos en línia per elaborar treballs de recerca

ALEHOOP és un recull selectiu de recursos en línia que vol ser una eina d'ajuda per a treballs de recerca bàsica. Ofereix una mostra de recursos informatius útils per a estudiants de batxillerat i dels primers anys de la universitat.

Aquest servei en línia ha estat creat des de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona.

És un projecte desenvolupat per Lluís Agustí, Jordi Ardanuy, Sílvia Argudo, Jorge Franganillo, Francesc García, Javier Lechón, Candela Ollé, Amadeu Pons, Josep Manuel Rodríguez Gairín, Pedro Rueda, Marta Somoza i Nora Vela.