Cerca simpleCerca avançadaPresentació

ALEHOOP 2018

Recursos en línia per elaborar treballs de recerca

Resultat de la cerca Resultat de la cerca

Cerca: Lingüística al camp MATERIA

Recursos trobats: 24

Mostrant resultats: 15

1

@ula de @utoaprendizaje

Portal d'una escola oficial d'idiomes de Madrid que recull recursos útils per a l'aprenentatge de totes les llengües que ofereix (alemany, danès, euskera, gallec, italià, portuguès, àrab, finès, grec modern, japonès, romanès, català, anglès, neerlandès, rus, xinès, castellà, francès, irlandès, polonès i suec).

http://www.eoidiomas.com/aulautoaprendizaje/enlacesinternet.html Obre en una finestra nova

Lingüística, Idiomes


m'agrada
2

CORDE (Corpus Diacrónico del Español)

Base de dades de la Real Academia Española (RAE) que és un corpus textual de totes les èpoques i llocs en els que es parlava el castellà des dels seus orígens fins el 1975. A partir d'aquesta data el contingut es troba al Corpus de referencia del español actual (CREA). A través de les paraules que conté el CORDE es pot extreure informació per estudiar les paraules i el seu significat, la gramàtica i els usos al llarg del temps. La cerca es pot fer per tipologia documental, ja que recull textos de tipus molt diversos. Els resultats s'ofereixen en forma de dades estadístiques recollides en taules.

http://corpus.rae.es/cordenet.html Obre en una finestra nova

Lèxic, Lingüística, Llengua castellana


m'agrada
3

Corpus del español

Base de dades que conté més d'un milió de paraules extretes de més de 20.000 textos escrits en castellà entre els segles XIII i XX. La interfície de consulta permet fer la cerca per paraules exactes o frases, lemes, comodins, truncaments o una combinació de tots. També es pot buscar per freqüència d'ús i fer comparacions entre diferents termes o frases. A més a més, la cerca també es pot basar en la semàntica. Tot aquest contingut permet fer un estudi de la llengua castellana al llarg de la història des de diferents punts de vista.

http://www.corpusdelespanol.org/ Obre en una finestra nova

Lèxic, Lingüística, Llengua castellana


m'agrada
4

Corpus Textual Informatitzat de la Llengua Catalana (CTILC)

Base de dades mantinguda per l'IEC que està integrada per més de 52 milions de paraules. Creada per ser un punt de suport per a la confecció dels diccionaris descriptius de la llengua catalana, és també un bona base per a la realització d’estudis basats en l’anàlisi del català escrit en el període que abraça (1833-1988). Té un formulari de cerca avançada complex però molt complet que permet fer consultes molt delimitades i precises.

http://ctilc.iec.cat/ Obre en una finestra nova

Lèxic, Lingüística, Llengua catalana


m'agrada
5

CUB: Criteris de la Universitat de Barcelona

Portal creat pels Serveis Lingüístics de la UB que dóna accés als criteris lingüístics, bibliogràfics, d'estil i a les convencions d'aquesta universitat. També ofereix pautes per la redacció de documents i models de textos. Hi ha un cercador per poder localitzar a la base de dades casuística diversa. A més a més, ofereix un llistat d'abreviatures classificades segons la carrera amb la que estan relacionades i una selecció d'enllaços a bases de dades, diccionaris i altres reculls.

http://www.ub.edu/criteris-cub/portada.php Obre en una finestra nova

Manuals d\'estil, Lingüística, Llengua catalana


m'agrada
Ordena els resultats per:


Recursos en línia per elaborar treballs de recerca

ALEHOOP és un recull selectiu de recursos en línia que vol ser una eina d'ajuda per a treballs de recerca bàsica. Ofereix una mostra de recursos informatius útils per a estudiants de batxillerat i dels primers anys de la universitat.

Aquest servei en línia ha estat creat des de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona.

És un projecte desenvolupat per Lluís Agustí, Jordi Ardanuy, Sílvia Argudo, Jorge Franganillo, Francesc García, Javier Lechón, Candela Ollé, Amadeu Pons, Josep Manuel Rodríguez Gairín, Pedro Rueda, Marta Somoza i Nora Vela.