Cerca simpleCerca avançadaPresentació

ALEHOOP 2018

Recursos en línia per elaborar treballs de recerca

Resultat de la cerca Resultat de la cerca

Cerca: Diccionaris al camp TIPUS_DE_RECURS AND Llengua castellana al camp MATERIA

Recursos trobats: 12

Mostrant resultats: 15

1

Clave: diccionario de uso del español actual

Diccionari de definicions del castellà elaborat pel grup editorial SM. A més de la cerca per paraules, es pot buscar per les arrels i pels finals dels termes. Es pot fer servir l'asterisc (*) com a caràcter de trucament: si es busca "dese*ainar" es recupera "desenvainar". L'obra també està disponible en paper i en CD-ROM.

http://clave.librosvivos.net/ Obre en una finestra nova

Lèxic, Llengua castellana


m'agrada
2

CORDE (Corpus Diacrónico del Español)

Base de dades de la Real Academia Española (RAE) que és un corpus textual de totes les èpoques i llocs en els que es parlava el castellà des dels seus orígens fins el 1975. A partir d'aquesta data el contingut es troba al Corpus de referencia del español actual (CREA). A través de les paraules que conté el CORDE es pot extreure informació per estudiar les paraules i el seu significat, la gramàtica i els usos al llarg del temps. La cerca es pot fer per tipologia documental, ja que recull textos de tipus molt diversos. Els resultats s'ofereixen en forma de dades estadístiques recollides en taules.

http://corpus.rae.es/cordenet.html Obre en una finestra nova

Lèxic, Lingüística, Llengua castellana


m'agrada
3

Corpus del español

Base de dades que conté més d'un milió de paraules extretes de més de 20.000 textos escrits en castellà entre els segles XIII i XX. La interfície de consulta permet fer la cerca per paraules exactes o frases, lemes, comodins, truncaments o una combinació de tots. També es pot buscar per freqüència d'ús i fer comparacions entre diferents termes o frases. A més a més, la cerca també es pot basar en la semàntica. Tot aquest contingut permet fer un estudi de la llengua castellana al llarg de la història des de diferents punts de vista.

http://www.corpusdelespanol.org/ Obre en una finestra nova

Lèxic, Lingüística, Llengua castellana


m'agrada
4

Diccionari de la Llengua Catalana Multilingüe

Diccionari de la llengua catalana multilingüe castellà-anglès-francès-alemany creat pel Grup Enciclopèdia Catalana. Obra de consulta estructurada en dues parts. La primera part (accés pel botó català), conté un Diccionari de la llengua catalana de 20.000 entrades amb més de 30.000 definicions acompanyades d'un bon nombre d'exemples, locucions i frases fetes. La segona part de l'obra (accés pels botons castellà, anglès, francès i alemany) conté quatre diccionaris bilingües inversos: castellà-català, anglès-català, francès-català i alemany-català.

http://www.multilingue.cat/ Obre en una finestra nova

Lèxic, Llengua catalana, Llengua castellana, Llengua anglesa, Llengua francesa, Llengua alemanya


m'agrada
5

Diccionario de rimas

Diccionari de rimes per al castellà elaborat per Eduardo Rodríguez. A partir d'una casella de cerca, permet buscar paraules que tinguin rima assonant o consonant amb la que s'introdueix i limitar pel nombre de síl·labes o pel començament de la paraula. Divideix els resultats per tipus de paraula obtinguda. Conté 500.000 paraules aproximadament.

http://www.mollyandedu.com/ Obre en una finestra nova

Llengua castellana


m'agrada
Ordena els resultats per:


Recursos en línia per elaborar treballs de recerca

ALEHOOP és un recull selectiu de recursos en línia que vol ser una eina d'ajuda per a treballs de recerca bàsica. Ofereix una mostra de recursos informatius útils per a estudiants de batxillerat i dels primers anys de la universitat.

Aquest servei en línia ha estat creat des de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona.

És un projecte desenvolupat per Lluís Agustí, Jordi Ardanuy, Sílvia Argudo, Jorge Franganillo, Francesc García, Javier Lechón, Candela Ollé, Amadeu Pons, Josep Manuel Rodríguez Gairín, Pedro Rueda, Marta Somoza i Nora Vela.