Cerca simpleCerca avançadaPresentació

ALEHOOP 2018

Recursos en línia per elaborar treballs de recerca

Resultat de la cerca Resultat de la cerca

Cerca: Diccionaris al camp TIPUS_DE_RECURS AND Llengua catalana al camp MATERIA

Recursos trobats: 9

Mostrant resultats: 15

1

Cercaterm

Diccionari de neologismes i terminologia especialitzada en català creat i mantingut pel TERMCAT, Centre de Terminologia. De cada paraula es dóna la traducció a l'anglès, castellà i francès, la definició i l'àmbit temàtic a què pertany. Es pot cercar per paraula (en qualsevol llengua) o per matèries. La Neoloteca és un diccionari en línia de termes normalitzats pel TERMCAT.

http://www.termcat.cat Obre en una finestra nova

Lèxic, Llengua catalana,


m'agrada
2

Corpus Textual Informatitzat de la Llengua Catalana (CTILC)

Base de dades mantinguda per l'IEC que està integrada per més de 52 milions de paraules. Creada per ser un punt de suport per a la confecció dels diccionaris descriptius de la llengua catalana, és també un bona base per a la realització d’estudis basats en l’anàlisi del català escrit en el període que abraça (1833-1988). Té un formulari de cerca avançada complex però molt complet que permet fer consultes molt delimitades i precises.

http://ctilc.iec.cat/ Obre en una finestra nova

Lèxic, Lingüística, Llengua catalana


m'agrada
3

Diccionari català-valencià-balear

Diccionari que recull paraules catalanes de totes les variants dialectals i de totes les èpoques. És la versió electrònica del diccionari elaborat per Antoni M. Alcover amb l'ajuda de Francesc de Borja Moll. La versió publicada en paper té 10 volums, (aparegué entre 1930 i 1962 i des d'aleshores es va reimprimint). De cada paraula dóna la definició, traducció al castellà, frases d'exemple que la contenen (procedents d'obres literàries o documentals) i la transcripció fonètica segons dialectes. Conté alguna il·lustració.

http://dcvb.iecat.net/ Obre en una finestra nova

Lèxic, Llengua catalana


m'agrada
4

Diccionari de la llengua catalana

Versió en línia del diccionari normatiu del català que publica l'IEC. Concretament correspon a la segona edició d'aquesta obra. Permet consultar el significat de totes les paraules acceptades en català a través d'un formulari de consulta simple o avançada. Ofereix el llistat de totes les abreviatures utilitzades i les instruccions per efectuar una bona cerca.

http://dlc.iec.cat/ Obre en una finestra nova

Lèxic, Lingüística, Llengua catalana


m'agrada
5

Diccionari de la Llengua Catalana Multilingüe

Diccionari de la llengua catalana multilingüe castellà-anglès-francès-alemany creat pel Grup Enciclopèdia Catalana. Obra de consulta estructurada en dues parts. La primera part (accés pel botó català), conté un Diccionari de la llengua catalana de 20.000 entrades amb més de 30.000 definicions acompanyades d'un bon nombre d'exemples, locucions i frases fetes. La segona part de l'obra (accés pels botons castellà, anglès, francès i alemany) conté quatre diccionaris bilingües inversos: castellà-català, anglès-català, francès-català i alemany-català.

http://www.multilingue.cat/ Obre en una finestra nova

Lèxic, Llengua catalana, Llengua castellana, Llengua anglesa, Llengua francesa, Llengua alemanya


m'agrada
Ordena els resultats per:


Recursos en línia per elaborar treballs de recerca

ALEHOOP és un recull selectiu de recursos en línia que vol ser una eina d'ajuda per a treballs de recerca bàsica. Ofereix una mostra de recursos informatius útils per a estudiants de batxillerat i dels primers anys de la universitat.

Aquest servei en línia ha estat creat des de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona.

És un projecte desenvolupat per Lluís Agustí, Jordi Ardanuy, Sílvia Argudo, Jorge Franganillo, Francesc García, Javier Lechón, Candela Ollé, Amadeu Pons, Josep Manuel Rodríguez Gairín, Pedro Rueda, Marta Somoza i Nora Vela.